Bleri Lleshi over De Kracht van Hoop

Singeling in gesprek met Bleri Lleshi

Zondag 31 maart 2019 om 10u30 in het STEM, P. Elshoutzaal, Zwijgershoek Sint-Niklaascover kracht van hoop

‘In tijden van cynisme zijn we hoop steeds meer als iets naïefs gaan zien’, stelt filosoof en jongerenwerker Bleri Lleshi. ‘Terwijl hoop ons net vooruit stuwt, ook in moeilijke dagen. Vanuit hoop kunnen we positieve veranderingen realiseren, hoe klein ook.’

Vanuit persoonlijke ervaringen en theoretische verdieping bespreekt Lleshi concrete voorbeelden van hoop. Hij geeft tips en inzichten over hoe ieder zelf aan de slag kan gaan om dingen in zijn wereld of in de maatschappij te veranderen. Het leven en werken van Martin Luther King jr. staan centraal in dit boek. Hij was immers een van de grootste leiders van de burgerrechtenbeweging. Zijn voorbeelden van hoop en liefde leven nog steeds. Met dit boek spreekt Bleri Lleshi een breed publiek aan en laat hij zien dat actieve hoop mogelijkheden biedt om de wereld ten goede te veranderen.

“Het boek van Lleshi is een handleiding voor iedereen die niet bij de pakken wil blijven blerineerzitten. De auteur beseft dat hij de lat hoog legt. Maar hoop is nu eenmaal de motor van het leven. Woede en verontwaardiging zwengelen die motor aan, engagement is de benzine.” De Morgen 06/06/2018.

Inkom gratis.

Organisatie: vzw Singeling

In het kader van Archipel.

 

Deel deze paginaShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone