Singeling en De Barst hebben verschillende producties gerealiseerd de voorbije jaren. Hierbij een overzicht van alle producties die nog verkrijgbaar zijn.

 
FUCK TINA – boek + dvd – € 19,90
cover_fucktina

In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over. Naar zijn geboortestad Bristol, waar de arbeiderswijken in broeihaarden van geweld en miserie veranderden. Naar schrijver Owen Jones, die furore maakt met zijn boeken over de demonisering van de Britse arbeidersklasse en de macht van de elite, en naar diens collega Joris Luyendijk die de bankwereld genadeloos fileert. Hoezo TINA, There Is No Alternative?

Boek en film zijn verkrijgbaar vanaf 20 mei 2016 in de boekhandel of via www.epo.be

Meer info

 
 
The Muffinman (dvd) – € 12
muffinman_banner

Deze documentaire van Jef Maes en Trees Heirbaut schetst een portret van Steven De Geynst. Hij kreeg in eerste aanleg een gevangenisstraf van 6 maanden (voorwaardelijk) voor het “stelen” van muffins uit een afvalcontainer van Carrefour in Rupelmonde. We volgen Steven in zijn strijd tegen voedselverspilling tot in het Hof van Beroep in Gent, waar de vrijspraak volgt. Waarom voedsel weggooien terwijl er zoveel mensen zijn die dat goed kunnen gebruiken?

Meer info

 
 
Roestduivels (boek) – € 9,50
roestduivels_cover

Roestduivels bundelt een aantal verhalen en foto’s van Karel Heirbaut. Centraal in dit alles staat het thema migratie. Het is een selectie uit een schat aan verhalen, getuigenissen en foto’s die Karel Heirbaut ons naliet.

Meer info

 
 
Man tegen Macht, een film over vuilbakdemocratie (dvd) – € 10
Man tegen macht p1
Tussen april en september 2013 geraakte Sint-Niklaas in de ban van de vraag: moet de huisvuilophaling een openbare dienstverlening van de Stad blijven? De bevolking sprak zich uit in een referendum. 84% wilde de stadsdienst behouden. Nog dezelfde dag liet het Stadsbestuur weten hier geen rekening mee te houden. Wat eerst een lokale gebeurtenis leek, groeide uit tot een nationaal nieuwsitem. De film schetst een beeld van deze bewogen geschiedenis door de ogen van de mannen van de vuilkar en de indieners van het referendum.
De Plastrontrekker (dvd en luistercd) – € 10
hoes_plastrontrekker
Wie was de man die actief was als schrijver, verteller, fotograaf, toneelspeler en actievoerder? Trees Heirbaut en Jef Maes maakten een uitgebreide documentaire (50′) over Karel Heirbaut,de man die van zijn geuzennaam zijn handelsmerk maakte.
 
 
Stromen blijven stromen (boek) – € 10
K H
Karel Heirbaut werkte als stellingmaker en syndicalist op de Boelwerf. Het KWB-manifest uit de jaren ’70 heeft zijn leven gekenmerkt: “Het kapitalisme maakt mens, dier en natuur kapot.” Het Waasland, eens een industriegebied met de Boelwerf, de textielindustrie, de bonneterie en vele metaalwerkhuizen zoals Nobels-Peelman, is nu een industrieel kerkhof. De auteur heeft deze evolutie intens beleefd. In het midden van de sociale strijd heeft hij deze teloorgang van dichtbij meegemaakt en vastgelegd in vertellingen, romans en fotoboeken. Hij werd de croniceur van zijn streek met een internationale binding. Want schepen varen op alle wereldzeeën. Zo kwam Karel Heirbaut met pen en camera terecht midden de strijd tegen de opbouw van de kerncentrales en stapte hij mee langs de Schelde om ze van de vervuiling te redden. Hij vloog naar Manila, Hongkong en Belfast waar hij de begrafenis meemaakte van één van de hongerstakers. Hij was in Albanië, achter het IJzeren Gordijn, bezocht het land van Fidel Castro en deelde het leed van de Palestijnen.Het boek Stromen blijven stromen is een opeenvolging van deze beelden. Steeds gefotografeerd vanop de vloer, in dorpen en op pleinen, iedereen recht in de ogen kijkend. Stromen blijven stromen is een levend en onmisbaar document, over mensen van vlees en bloed, met een ruime kijk op de wereld, geschreven en bekeken vanuit de plek waar Karel Heirbaut leefde en werkte.Het boek is nog steeds verkrijgbaar voor de prijs van € 10. 
Deel deze paginaShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
Fields marked with an * are required

Maak je keuze